PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Șomerii din zona Chișineu-Criș au avut la dispoziție 300 de locuri de muncă

Asociația „Pro Crisius” din Chișineu-Criș, Asociația Trust Society din Arad, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad (AJOFM) și Cabinetul europarlamentarului Iosif Matula au organizat cea de a doua Ediție a Târgului locurilor de muncă. Peste 300 de locuri de muncă au fost oferite celor interesați de către cei 15 agenți economici, dintre care nouă au fost prezenți la eveniment. Din cele 400 de persoane care au venit să studieze oferta an­gajatorilor, 47 au fost recrutate în vederea unei viitoare angajări, iar șase au obținut un loc de muncă pe loc. „Scopul acțiunii l-a constituit sprijinirea șomerilor în demersul acestora de a-și căuta un loc de muncă, precum și a acelor persoane care, din diferite mo­tive, doresc să-și schimbe locul de muncă“, au afirmat organizatorii târgului.
La rândul său, europarlamentarul Iosif Matula a subliniat importanța continuității acestui târg, ajuns la cea de a doua ediție. „Având în vedere faptul că, la ora actuală, numărul șomerilor înregistrați la Agenția din Chișineu-Criș este de peste 1.300 de persoane, consider că astfel de acțiuni menite să faciliteze accesul pe piața forței de muncă trebuie încurajate în orașul și zona noastră“ a declarat europarlamentarul Iosif Matula.
Studiile medii s-au dovedit a fi la mare căutare în cadrul târgului. Operator presă, muncitor necalificat, confecționer cablaje auto, ajutor maistru, lăcătuș, sudor, spălător auto au fost doar câteva dintre ofertele propuse de angajatori.