PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

“Obiectiv: Europa” - Concurs foto pentru studenții la jurnalism

31 ianuarie 2013

Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță lansarea concursului de fotojurnalism „Obiectiv: Europa".
Concursul se adresează exclusiv studenților aparținând Facultăților de Jurnalism și are ca scop stimularea interesului tinerilor jurnaliști pentru valorile europene.
„Salut inițiativa care are ca scop stimularea interesului tinerilor jurnaliști, viitori formatori de opinie, pentru problematica europeană. Sunt convins că acest concurs va aduce mai aproape generația tânără de valorile europene, de conștientizarea tineretului cu tot ceea ce înseamnă a fi cetățean european”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula.  
Pentru înscriere, participanții trebuie să prezinte o serie de 5 fotografii sugestive, prezentate sub forma unui fotoreportaj sau eseu fotografic, cu titlu și text scurt care să prezinte subiectul, contextul, locația și data.
 
Perioada de înscriere este 21 ianuarie–3 martie 2013, iar subiectele ce pot fi abordate sunt:
  • 2013 - Anul european al cetățenilor,
  • Unitate prin diversitate în Europa de azi,
  • Patrimoniul cultural European.
 Cele mai bune 5 serii de fotografii vor fi alese câștigătoare, iar autorii vor avea ocazia să viziteze capitala Europei, Bruxelles, pentru două zile. În acest timp, aceștia se vor familiariza cu instituțiile europene și politicile lor.
Alte 25 de serii reușite vor fi publicate într-un catalog, iar fotografiile cele mai reprezentative din fiecare serie, împreună cu alte 35 de fotografii înscrise în concurs, vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care va avea loc la începutul lunii aprilie, în București.
Mai multe informații despre concurs puteți afla accesând site-ul Biroului de Informare al Parlamentului European în România:
 Nota catre editori:
Grupul PPE este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European cu 270 de membri si 3 observatori din Croatia.
 
Cabinet europarlamentar Iosif Matula