PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

„Prezentul ne obligă să regândim viitorul educațional”

 

23 octombrie 2013

 

Europarlamentarul Iosif Matula a avut o intervenție în scris pe marginea raportului privind regândirea educației, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg din această săptămână.

„Paradoxul face ca această criză economică să ne aducă șomaj și sărăcie, dar în același timp avem, în anumite sectoare, deficit de personal calificat. Aș menționa aici comunicațiile, tehnologia informației sau sectorul asistenței medicale. De aceea e necesară o astfel de regândire a sistemului educațional”, a menționat Iosif Matula.

Europarlamentarul arădean menționează că, în viitor, sistemul de învățământ nu trebuie să se oprească doar la menirea de a transmite cunoștințe, ci să pregătească noile generații pentru viață, să îi ajute pe tineri să devină cetățeni activi în societate.

În contextul necesității modernizării sistemelor educaționale din statele membre, care se suprapune cu resursele bugetare limitate în acest sector, europarlamentarul Iosif Matula subliniază posibilitățile „oferite de Fondul Social European și Fondul de coeziune pentru a sprijini investițiile în educație și formare, în aptitudini și învățare pe tot parcursul vieții. Suntem datori tinerilor și avem instrumente pentru a le oferi sprijin. Să nu uităm că vom depinde de generațiile viitoare”.

 

Birou presă