PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Matula salută rezultatele economice ale zonei de Vest

Potrivit ultimelor date statistice, furnizate de Eurostat, Regiunea Vest se situează pe locul al doilea din România, după București-Ilfov cu un PIB pe cap de locuitor (calculat la paritatea puterii de cumpărare) de 51,6% din media UE pentru anul 2009. „Felicit administrațiile locale din zona de vest (Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin) pentru performanțele economice, mai ales că acestea au înregistrat creșterile în anii de criză – 2009 și 2010. În anul 2010, dintre cele șapte județe din România, care au avut creștere economică, două se află în Regiunea Vest: Aradul și Timișul”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula.
De asemenea, Iosif Matula a subliniat că, potrivit statisticilor europene, Regiunea Vest a înregistrat o creștere semnificativă a PIB-ului pe cap de locu­itor. „Produsul Intern Brut a avut o creștere de 3,4 procente, de la 48,2 în 2007, la 51%  în 2008, ajungând în 2009 la 51,6%. Repet, aceste performanțe s-au înregistrat într-o perioadă predominată de criză. Aceste performanțe trebuie susținute în continuare, iar eu, din poziția de europarlamentar, voi continua să sus­țin demersurile administrațiilor locale, în special în accesarea de fonduri europene”, a completat euroaprlamentarul arădean Iosif Matula.
Din datele statistice publicate, în anul 2009, PIB-ul pe cap de locuitor, exprimat prin puterea de cumpărare la nivelul regiunilor statelor membre UE, a variat intre valoarea minimă înregistrată în regiunea Severozapaden din Bulgaria (27% din media UE27) și respectiv valoarea maximă de 332%, în regiunea Inner London din Marea Britanie.

Răzvan Crețu

Glasul Aradului