PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

A murit cea mai longevivă femeie din Arad

15 aprilie 2014

Cu adânc regret am aflat că Ana Sereș, nană Ana, ne-a părăsit, la o impresionantă vârstă, 106 ani. În ultimii ani, de când a împlinit o sută de ani, de fiecare dată când am avut prilejul am vizitat-o, fie de ziua ei, fie de Crăciun,  fie de Paști. Acum, Sărbătorile Pascale sunt mai sărace. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a spus europarlamentarul Iosif  Matula, la trecerea în eternitate a celei care a fost Ana Sereș, din Sintea Mare.

Iosif Matula și-a amintit cu drag momentele în care s-a aflat alături de nană Ana, pe care a numit-o o adevărată istorie vie. „A fost contemporană cu Marea Unire, a știut cu adevărat ce a însemnat acel eveniment. Viața acesteia a fost o istorie vie, parcurgând un șir de evenimente despre care am vorbit, atunci când am vizitat-o, prețuind-o la adevărata valoare. Rar mi-a fost dat să văd un om cu o asemenea luciditate la o vârstă atât de înaintată”, a adăugat europarlamentarul Iosif Matula.

La peste 106 ani (urma să împlinească 107 ani în decembrie), Ana Sereș a fost cea mai longevivă femeie din județul Arad, un exemplu nu doar pentru Sintea Mare, ci și pentru noi toți. 

 

Cabinet europarlamentar Iosif Matula