PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Al treilea Cross Press

Astăzi, 3 decembrie Primăria Municipiului Arad în parteneriat cu fundația Dél-Békés Mezögazdasági Termelöiért Közhasznú Alapitvány din Pusztaottlaka (Ungaria) în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România a prezentat workshop-ul "Cross Press" partea a III -a.

Evenimentul se va desfășura astăzi și mâine, începând cu ora 10:30, în Arad la Sala Milenium, Strada
Vasile Goldiș, nr. 4.

La deschidere au fost în primul rând managerul UIP Drăghici Corina, Horvath Kristian consultant proiect, elevii din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Pedagogic Dimitrie Țichindeal, studenții din anul II de la Jurnalism Universitatea Aurel Vlaicu Arad, jurnaliști, viceprimarul Bognar Levente, europarlamentarul Iosif Matula, lectorul univ. dr. Păcurar Adrian  Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" Arad și conf. univ. dr. Neamțu Carmen Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad.

Sesiunea workshop-ului a început cu managerul proiectului Corina Drăghici care a vorbit pe scurt despre a treia parte a  workshop-ului și pentru a-l chema pe viceprimarului Bognar Levente la cuvântul de deschidere. Europarlamanetarul Iosif Matula a vorbit despre cooperarea transfrontalieră în Uniunea Europeană. Lectorul univ. dr. Păcurar Adrian de la Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" Arad a continuat să vorbească tot despre cooperarea transfrontalieră dar în cadrul noii politici de coeziune a Uniunii Europene pentru intervalul 2014-2020. Conf. univ. dr. Neamțu Carmen specialistă pe domeniul comunicării ne-a arătat câteva poze cu semnele pe care le folosim cu toții, unde în alte regiuni are alte semnificații și despre limbajul special pe care îl înțelegem și "barbarii", tot în cadrul transfrontalier. Înainte de pauza de masă și cafea elevii din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Pedagogic Dimitrie Țichindeal au dezbătut subiectele propuse de dr. Păcurar Adrian și conf. univ. dr. Neamțu Carmen. Obiectivele sesiunii continuă cu programul de cooperare transfrontalieră implementate în trecut în regiune (INTERREG II A în Ungaria și PHARE CBC în România) fiind implementat în cadrul unei structuri instituționale comune, prin utilizarea de fonduri comune. 248 de milioane de euro sunt disponibili pentru stimularea cooperării pentru întărirea coeziunii sociale și economice în zona de frontieră româno-maghiară.

 

www.arq.ro