PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Ana Sereș, cea mai în vârstă femeie din județul Arad

9 decembrie 2013

Europarlamentarul Iosif Matula s-a dovedit consecvent și a vizitat-o și în acest an pe Ana Sereș, la împlinirea frumoasei vârste de 106 ani. „Este o vizită de suflet. Aici, la Sintea Mare, în casa nanei Ana, îmi regăsesc liniștea interioară ori de câte ori vin. La vârsta dânsei, Ana Sereș are un optimism care ar trebui să servească drept model pentru noi. Chiar dacă a trecut prin momente mai grele, în toamnă, când de altfel m-a și sunat la Bruxelles, acum este aceeași dintotdeauna. Anul acesta am găsit-o puțin mai obosită fizic, dar cu mintea la fel de sclipitoare, fapt incredibil pentru o persoană la anii dânsei. Cine o vede, nu-i vine să creadă că are în față o femeie la... 106 ani.”

La vizita din 7 decembrie, europarlamentarul Iosif Matula a fost însoțit și de reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu primarul Erdos Valentin. „Sunt convins că nana Ana are sprijinul necesar ca să nu-i lipsească nimic. Am plecat liniștit și datorită faptului că în casa dânsei am găsit o întreagă echipă a primăriei Sintea-Mare, în frunte cu primarul Erdos Valentin, fiind sigur că și dânșii îi vor deschide în continuare ușa și o vor ajuta la cele necesare unei vieți cum rar ne este dat să întâlnim...”

Iosif Matula o vizitează an de an pe Ana Sereș, de când aceasta a împlinit 100 de ani, aceasta fiind a șaptea vizită. Ana Sereș este cea mai longevivă femeie din județul Arad, pe primul loc situându-se un bărbat, din Turnu, de 108 ani.

Birou presă