PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Ana Sereș a împlinit 105 ani și a fost vizitată de Iosif Matula

Ana Sereș din comuna arădeană Sintea Mare a devenit cunoscută nu doar în această localitate, ci în întreg județul Arad, fiind una dintre cele mai vârstnice persoane.
La cei 105 ani, pe care i-a împlinit pe 7 decembrie, „nană Ană” sau „Ana Gugului”, cum era cunoscută încă din tinerețe în localitate, se întreține singură, își face mâncare, spală, mătură și face curat. Unicele rude în viață, doi strănepoți, vin să o viziteze, deși sunt stabiliți în alte localități. Nu este uitată însă nici de autoritățile locale, care o mai ajută cu ce are nevoie.
Pentru europarlamentarul Iosif Matula este deja o tradiție să o viziteze an de an pe „veterana” din Sintea Mare. „De șase ani o vizitez cu mare drag pe «nană Ană», cu prilejul aniversării, dar și cu alte ocazii, pentru a vedea dacă problemele de zi cu zi în ceea ce privește lemnele pentru încălzire, mâncarea sau lumina îi sunt asigurate, în vederea unui trai decent. Și dacă are nevoie de ceva, încerc, alături de alți oameni inimoși, să-i vin ajutor. În pragul acestei aniversări am găsit-o la fel de sprintenă și cu mintea ageră ca de obicei, iar ca noutate mi-a spus că «m-o pus truda me’ dă m-am învățat cu cafă» și ca urmare nu poate dormi noaptea, de gânduri. Din amintirile depănate de data aceasta, am reținut-o pe aceea legată de copii: «Io am iubit mult pruncii. Tăți i-am adunat pe lângă mine. Mi-o fost drag de ei». Cu un zâmbet ascuns parcă, a mai povestit că «am fost bună de gură și am făcut în tinerețe ce nu fac alții nici dacă se mai nasc odată»”, a relatat Iosif Matula.

Răzvan Crețu

Glasul Aradului