PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Cea de-a III-a ediție a Târgului locurilor de muncă din Chișineu-Criș a strâns aproape 450 de participanți

22 mai 2013

Chișineu-Criș a a fost gazda celei de-a III-a ediții a Târgului locurilor de muncă. Acțiunea de mediere dintre cererea și oferta de muncă din zonă a fost organizată marți, pe 21 mai, de Asociația Trust Society, cu sprijinul AJOFM Arad și al Cabinetului europarlamentarului Iosif Matula. Aproximativ 100 de locuri de muncă au fost puse la dispoziție de către agenții economici prezenți la eveniment: SAPA PROFILES, EKR ELEKTOKONTAKT, DALIMPEX, QUALITY ASIGURĂRI, ZOLTAM MULTILEVEL , ROSKO TEXTIL, TRENDWALDER, IHM TOTAL CONSULT,  PSIHOLOGIC , GI GROUP STAFFING COMPANY și BPI GROUP.
Locurile de muncă oferite necesitau, în mare parte, studii medii: operator presă, ambalator, confecționer, muncitor necalificat în industria confecțiilor, operator producție, reglor, operator prelucrare cauciuc, montator, manipulant marfă, lucrător platformă. De asemenea, au fost disponibile și câteva locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare: logistician gestiune, șef depozit, controlor calitate, administrator rețea, inginer calitate, inginer cercetare, operator casă, consultant în asigurări. Pentru cei interesați să muncească în străinătate oferta a fost de asemenea variată: ospătar, spălător vase,bucătar,  recepționer hotel, îngrijitor copii, îngrijitor persoane vârstnice, rigipsor.
În comparație cu edițiile anterioare, prezența la târg a fost mai crescută. Aproape 450 de persoane au venit să studieze oferta angajatorilor. Printre aceștia s-au numărat foarte mulți șomeri, persoane care doreau să-și schimbe locul de muncă, dar și cinci clase a XII-a de la liceele din oraș, respectiv trei clase de la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” și două clase de la Liceul Tehnologic Chișineu-Criș.
Evenimentul s-a încheiat cu vizita elevilor din an terminal, care au bifat o activitate de orientare în carieră, având astfel posibilitatea să se familiarizeze cu procesul de recrutare, proces cu care se vor întâlni inevitabil în viitorul apropiat. De asemenea, aceștia au primit informații despre instituția care sprijină șomerii în demersul lor de a-și căuta un loc de muncă și anume Agenția de Ocupare a Forței de Muncă.
 „Intenția noastră a fost aceea de a oferi locuitorilor din zona Chișineu-Criș posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă. Am făcut toate demersurile pentru a realiza acest proces, pentru a aduce la un loc persoane care doresc să lucreze și angajatori în căutare de personal. Sperăm că acest eveniment a fost unul util, în condițiile în care elevii de liceu s-au arătat și ei extrem de interesați”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula. 

Cabinet europarlamentarIosif Matula