PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Coincidență cu iz de film, la Criș

 12 august 2013

Cine spune că ducem lipsă de povestiri ieșite din comun se înșeală. Viața oferă surprize la tot pasul.

La Chișineu-Criș, spre exemplu, o banală documentare despre momentul transformării localității din comună în oraș a dus la scoaterea la iveală a unei  coincidențe inedite și... frumoase. Ultimul certificat de naștere emis în... comuna Chișineu-Criș a fost pe numele unei fetițe, Maria Magdalena Keiser, în 31 mai 1968, iar primul certificat din... orașul Chișineu-Criș a fost al lui Cristian Matei, la 3 iunie 1968. De fapt cei doi s-au născut în 22 mai – Cristian, și 28 mai – Maria Magdalena, dar în acele vremuri erau diferențe între nașteri și înregistrarea acestora.

Jocurile vieții au făcut ca Maria și Cristian să facă școala împreună, apoi liceul, pentru ca, mai târziu, să își întemeieze o familie. Cei doi sunt căsătoriți de 25 de ani și au o fată de 24 de ani, Claudia. Coincidența continuă pentru că Maria și Cristian nu știau, până acum câteva zile, că ei fac legătura între... comună și oraș. În fine, ca o cireașă pe tortul familiei Matei, în 13 august, adică... mâine, cei doi își celebrează nunta de argint.

Întreaga poveste a fost dezvăluită – cu acordul soților Matei, desigur – de europarlamentarul Iosif Matula, în cadrul expoziției de fotografie: Crișul de ieri, Crișul de azi, ce a marcat 45 de ani de existență a localității ca oraș.

Șirul de coincidențe de la Chișineu-Criș ar putea foarte bine să se constituie într-un scenariu de film și puțini dintre cei care l-ar vedea ar crede cu adevărat că filmul ar fi fost făcut după o întâmplare reală.

 

Cabinet europarlamentar Iosif Matula