PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Europarlamentarul Iosif Matula și-a prezentat bilanțul

Europarlamentarul Iosif Ma­tula și-a prezentat bilanțul activității desfășurate în cadrul Parlamentului European. Acesta și-a păstrat prezența de sută la sută la votul dat în plenul acestui for. Activita­tea acestuia a cuprins mai multe propu­neri, dar și întrebări adresate Comisiei Europene și Consiliului. În perioada ianuarie-decembrie 2012, Matula a avut nu mai puțin de 60 de intervenții în cadrul ședințelor plenare ale PE.
În ceea ce privește activitățile din cadrul Comisiei pentru Cultură și Educație acestea au cuprins reorganizarea programelor din domeniul educației, tine­retului și sportului. „Toate programele UE în domeniul tineretului, educației și sportului au fost comasate în cadrul noului program YES Europe – adoptat de către Comisia pentru Cultură și Educație a Parlamentului European pentru perioada 2014-2020. În cadrul acestei inițiative au fost introduse facilități noi, precum împrumuturi garantate de UE pentru studenții care doresc să urmeze un program de mas­ter, dar și finanțarea pentru prima oară a activităților în domeniul sportului. O atenție deosebită este acordată încurajării mobilității transfron- taliere a studenților, elevilor, profeso­rilor și tinerilor întreprinzatori”, arată europarlamentarul în raportul de bilanț.
Activitatea din PE este dublată și de cea în plan intern. Europarlamentarul Matula a inițiat acțiuni importante, dintre care amintim: Târgul locurilor de muncă la Chișineu-Criș (co-organizator), lansa­rea monografiei orașului Chișineu-Criș, concursul „Acasă, în Europa”, Ziua Pădureniului (co-organizator), coordonarea campaniei de ajutorare a sinistraților din Buzău și Vrancea, alături de Asociația „Pro Crisius” în Chișineu-Criș.

Răzvan Crețu

Glasul Aradului