PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Europarlamentarul Matula susține simplificarea procedurilor de accesare a banilor europeni

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că va prezenta în maximum două săptămâni Guvernului spre aprobare propunerile referitoare la simplificarea procedurilor birocratice de accesare a fondurilor comunitare. Europarlamentarul arădean Iosif  Matula spune că intențiile și eforturile ministrului Orban în această direcție sunt salutare și de apreciat.

„Probleme de accesare a fondurilor europene au toate statele de la nivelul Uniunii Europene. Acestea au dus la situația în care unele state, cum ar fi Franța să aibă un interes scăzut vizavi de accesarea acestor fonduri. Procuparea, la nivel european este de a se găsi un echilibru între simplificarea acestor proceduri de accesare și mecanismul de verificare și control. Putem simplifica procedurile, dar nu trebuie să fie pierdut din mână controlul”, apreciază europarlamentarul arădean.

Matula mai consideră că România are nevoie de aceste fonduri, având în vedere faptul că aduc investiții, creștere economică și locuri de muncă.

„Fără doar și poate România are nevoie de bani europeni, sunt bani ieftini. Pui 15 euro și primești 85, am putea spune aproape gratis. Acești bani aduc României investiții, locuri de muncă și implicit înseamnă creștere economică. Cred că în acest context trebuie îndeplinite două condiții. Una ar fi legată de asumare și responsabilizare, iar a doua ar presupune oameni pregătiți care să lucreze la tot ceea ce înseamnă aceste proiecte”, mai completează Iosif Matula.

Răzvan Crețu

Glasul Aradului