PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Iosif Matula a avut o intervenție pe tema egalității între femei și bărbați

Europarlamentarul Iosif Matula a avut o intervenție scrisă în plenul Parlamentului European, pe tema egalității între femei și bărbați în Uniunea Europeană.
Iosif Matula a arătat că egalitatea de oportunități este, încă, un obiectiv care nu a fost pe deplin atins. Statisticile arată unde se găsesc femeile în acest moment iar situația nu este deloc  echitabilă. De aceea, europarlamentarul arădean consideră că se impune luarea unor decizii ferme în acest sens. Totuși, extinderea sistemului cotelor la nivelul întreprinderilor private din întreaga Uniunea ar însemna să se meargă foarte departe, este de părere Iosif Matula. „Personal, cred că avem mare nevoie de femei în structurile de conducere ale companiilor, dar și în politică. Schimbarea trebuie să pornească, însă, de la nivelul mentalității. Trebuie să luptăm împotriva stereotipurilor promovate de bărbați, dar și de femei. Deși reprezintă mai mult de jumătate din populație, femeile nu par încă pregă­- tite să aleagă femei în funcțiile publice. La nivel pragmatic, aș sugera să ne îndreptăm mai mult atenția asupra femeilor din mediul rural. Putem folosi fondurile europene cu scopul de a le informa, de a le instrui și de a le oferi perspective de ocupare profesională și bunăstare, astfel încât să le asigurăm independența economică și socială”, a declarat Iosif Matula.
În final, europarlamentarul a mai adăugat: „Nu cred că mai pu­tem pune astăzi în discuție capacitatea sau competența angajaților femei, cum nu putem decide în numele femeilor în chestiuni care țin de sănătatea lor sau de modul în care doresc să-și atingă, pe deplin, potențialul”.