PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Matula a participat la Universitatea de vara

La Berlin s-au reunit europarlamentari și reprezentanți ai partidelor afiliate popularilor europeni. Europarlamentarul Iosif Matula a fost alături de populari dar și de actori din sectorul economic și cel universitar, în cadrul Universității de vară organizată de European Ideas Network.

Cele două zile de dezbateri s-au concentrat în principal pe tematici precum: viitorul competitiv al industriei europene, disciplina financiară și relansarea creșterii, relațiile trans-atlantice, piața digitală, modalitați de creștere a ocupării în perioada post criză și redefinirea dialogului social pentru combaterea populismului si anarhiei.

“Organizarea evenimentului în capitala Germaniei, în imediata apropiere a porții Brandenburg, a fost plină de semnificații” (n.r. data de 3 octombrie reprezintă ziua reunificării Germaniei).Este o lecție esențială a trecutului din care trebuie să înțelegem că e ușor să dezbini și greu să rămâi unit. Reunificarea Germaniei a fost un act de solidaritate și de responsabilitate datorită semnalului dat, dar și eforturilor imense depuse ulterior”, susține europarlamentarul arădean.

Simion Todoca

www.aradon.ro