PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Matula dorește protejarea minorilor față de reclamele la produse periculoase pentru sănătate

9 iulie 2013

Europarlamentarul Iosif Matula a susținut în cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului European că mijloacele de comunicare trebuie să servească și unui scop cultural, nu să aibă ca țintă doar latura economică, strict financiară. Pe acest considerent, este nevoie de o reglementare clară a calității serviciilor oferite, din punctul de vedere al conținutului, dar și al publicității difuzate.
„Un aspect important îl reprezintă protecția minorilor, impactul publicității asupra acestora putând să îi afecteze într-un mod negativ. Necesitatea de a interzice anumite reclame, pentru a proteja sănătatea copiilor, poate fi privită ca o soluție pentru limitarea difuzării unor reclame. De asemenea, consider la fel de importantă și încurajarea furnizorilor de servicii mass-media, pentru ca aceștia să asigure accesibilitatea pentru persoanele cu deficiențe de văz și auz, a căror situație variază mult, în funcție de țările de reședință”, a declarat Iosif Matula.  
Alte măsuri promovate și sprijinite de europarlamentarul Iosif Matula sunt și educația în domeniul mass-media a cetățenilor europeni, prin inițiative direcționate către toate categoriile de vârstă, astfel încât populația să țină pasul cu evoluțiile tehnologice, dar și o mai mare atenție față de aspectul protecției datelor personale. Iosif Matula a afirmat că "Trebuie evitate posibilele abuzuri în colectarea informațiilor, care e recomandat să se facă exclusiv cu acordul respectivilor utilizatori”.
 
Cabinet europarlamentar Iosif Matula