PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Matula ridică media prezenței europarlamentarilor români

Evaluările realizate de la începutul actualei sesiuni legislative de către grupurile politice din Parlamentul European au evidențiat o prezență de sută la sută a deputatului Iosif Matula în cadrul lucrărilor din comisiile parlamentare și la ședințele plenare.
După trei ani din mandat, au mai rămas doar 19 europarlamentari care se pot lăuda cu această prezență la ședințele plenare, din totalul celor 754 de deputați europeni.
Europarlamentarul Iosif Matula se clasează, astfel, peste media grupului politic din care face parte, care se situează la nivelul de 74,57% prezență în comisii și 86,84% la voturile în ședință plenară. „E normal ca prezența să fie spre 100%. Mă consider un europarlamentar res­ponsabil, care își reprezintă țara și cetățenii cât se poate mai bine”, a declarat Iosif Matula.
Deputații a căror participare scade sub 33% își pierd dreptul de a vorbi în plen pe marginea chestiunilor ce țin de munca acestora în comisie.
Fiecare dintre europarlamentari își desfășoară activitatea în cel puțin una dintre comisiile de specialitate, unde elaborează, modifică și adoptă propuneri legislative și rapoarte din proprie inițiativă. Europarlamentarul PD-L Iosif Matula, afiliat la grupul Partidului Popular European, face parte, ca membru plin, din Comisia pentru Dezvoltare Regională, fiind și membru supleant al Comisiei pentru Cultură și Educație.

 

Răzvan Crețu

Glasul Aradului