PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Soluții pentru îmbunătățirea accesului IMM-urilor la finanțare

6 februarie 2013

Europarlamentarul Iosif Matula a susținut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg facilitarea accesului la finanțare al întreprinderilor mici și mijlocii. Acesta a  atras atenția că principalele obstacole care stau în calea dezvoltării IMM-urilor sunt diversitatea piețelor europene, birocrația și dificultatea obținerii finanțării. 
"Potențialul  de dezvoltare al IMM-urilor este condiționat de accesul la finanțare și, implicit, de adaptarea sistemului bancar la necesitățile acestora. IMM-urile dezvoltă întotdeauna relații financiare cu băncile de la nivel local. Îmbunătățirea accesului la credite locale prin reducerea rigidității împrumuturilor financiare contribuie semnificativ la creșterea competitivității întreprinderilor" a susținutIosif Matula.
În cadrul intervenției în plenul Parlamentului European, Iosif Matula a evidențiat rolul deosebit de important al parteneriatelor pentru inovare în abordarea obstacolelor cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii.
"Susțin dezvoltarea parteneriatelor pentru inovare care să cuprindă întreprinderi și parcuri inteligente în vederea realizării de patente și invenții într-o abordare de jos în sus" a afirmat Iosif Matula.
 
***
IMM-urile oferă aproximativ 90 de milioane de locuri de muncă în UE, dintre care 30% în microîntreprinderi. 85% din totalul noilor locuri de muncă au fost create între 2002 și 2012 de IMM-uri, în special de întreprinderile nou-înființate.
 
Cabinet europarlamentar Iosif Matula