PPE DE Partidul Democrat Liberal Arad

Vizită la Parlamentul European

 
 1 iulie 2013
O delegație a filialei arădene a Asociației Distroficilor Musculari din România (ADMR), condusă de președintele Mihai Fighir, a efectuat, la sfârșitul lunii iunie, o vizită la Bruxelles la invitația europarlamentarului Iosif Matula.
Programul vizitei în Parlamentul European a debutat printr-o conferință de informare despre activitatea, rolul, competențele și funcționarea instituțiilor eruopene. Cei 9 membri și voluntari  din cadrul ADMR au vizitat clădirile Parlamentului European, biroul europarlamentarului Iosif Matula și câteva dintre sălile unde se desfășoară ședințele.
Iosif Matula consideră că susținerea comunității joacă un rol extrem de important în proiectele derulate de Asociația Distroficilor Musculari, precum și în procesul de integrare în societate a persoanelor diagnosticate cu distrofii musculare. "Am o colaborare de ani de zile cu reprezentanții Asociației Distroficilor Musculari din România, îi apreciez în mod desoebit pentru activitatea pe care o desfășoară și pentru efortul pe care îl depun pentru a-și materializa proiectele. M-am bucurat să îi primesc la Bruxelles, să le putem explica mecanismul de funcționare a Parlamentului European și a instituțiilor europene, vizita fiind un bun prilej pentru a dezbate pe marginea problemelor cu care se confruntă distroficii musculari în țara noastră", afirmă Iosif Matula.
Cea mai stringentă problemă invocată, discutată și la Bruxelles, o constituie închiderea de aproape doi ani de zile a Centrului  de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia” din Vâlcele, singurul spital de profil din țară. În momentul de față, există promisiunea Ministerului Sănătății de a redeschide acest spital, promisiune nemateralizată deocamdată. 
Delegația arădeană și-a încheiat vizita în capitala Uniunii Europene printr-un tur al prinicpalelor obiective turistice din capitala Uniunii Europene.
Vizita a fost finanțată de Grupul Partidului Popular European (PPE) prin Programul "Meet your MEP", destinat cunoașterii instituțiilor europene.
***
Asociația Distroficilor Musculari din România (ADMR) este o asociație națională de persoane cu handicap neuromuscular și, după ultimele estimări, numără aproximativ 1200 de membri afectați.
ADMR desfășoară activități de integrare a distroficilor în societate, acțiuni de susținere a acestora în familie, acțiuni de educare a aparținătorilor, acțiuni de instruire a membrilor săi pentru ca aceștia să-și cunoască drepturile, activități recreative și culturale.
 
 
Cabinet europarlamentar Iosif Matula